Recept voor Britse fijngehakte fijngestampte aardappelsbraadpan:

  1. ga naar de winkel
    Voor de laag gehakt vlees:

rundergehakt
wortel
stengel bleekselderij
grote ui
teentjes knoflook
eetlepels zonnebloemolie
tomatenpulp in stukjes
runderbouillon
3 theelepels tomatenpuree
3 eetlepels Worcester-saus
2 theelepels bloem
1 snufje zout en peper

Voor de aardappelpuree:

aardappelen
boter
3 eetlepels melk
1 snufje zout en peper

  1. Maak de groenten klaar:

Schil en snijd een wortel
Was selderij en snij in dunne ringen
Schil een ui en 2 teentjes knoflook en snijd ze in kleine blokjes
Verwarm 2 eetlepels zonnebloemolie in een pan
Bak de uien, wortel en bleekselderij in de pan

  1. Maak de laag gehakt vlees klaar:

Voeg 750 gr rundergehakt toe aan de groenten in de pan en bak ze aan
Voeg 2 theelepels bloem toe en meng
mix 300 ml runderbouillon in een kleine steelpan (volgens de instructies van de bouillon)
Voeg 3 theelepels tomatenpuree, 3 eetlepels Worcester-saus en 500 g tomatenpulp toe en breng aan de kook
Voeg het gehakt en het groentemengsel toe aan de pan en roer goed
breng op smaak met zout en peper

  1. Bereid de aardappelpuree voor:

vul een grote pan met water en voeg 600 g aardappelen toe
kook de aardappelen ongeveer 20 minuten en laat afkoelen en schilferen
Verwarm 30g boter in een pan op het fornuis of in een kleine kom in de magnetron om het vloeibaar te maken
Voeg de gesmolten boter en 3 eetlepels melk toe aan de aardappelen
grof de aardappelen fijnmaken

  1. bereid De cottage-taartlagen:
    Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal
    Verdeel de aardappelpuree erover met een vork
    bak de cottage pie in een voorverwarmde oven op 200 ° C tot deze ongeveer 25 minuten goudbruin is

 

 

6 woorden:

 

  • Chocola – Schokolade
  • Cake – Kuchen
  • Eieren – Eier
  • Glazuur – Glasur
  • Koekjes – Cookies
  • Boter – Butter

Met deze taaltaak moest ik nog een aflevering kijken van schmeckplosion. deze taaltaak hoort namelijk bij de vorige taaltaak. 

Maak jouw eigen website met JouwWeb