Taaltaak H:
Recept van pizza margherita:
- koop bij de winkel de ingrediënten voor de pizza
Voor het pizzadeeg:
Bloem
pakket gist
lauw water
olijfolie
zout
Voor de pizza-topping:
gepelde tomaten
mozzarella
teentjes knoflook
eetlepels olijfolie
snuifjes zout
theelepels gedroogde oregano
verse basilicum
Als dessert:
aardbeien
frambozen en bosbessen}
eetlepels sinaasappelsap
natuurlijke yoghurt
slagroom
honing
poedersuiker
- Maak het pizzadeeg klaar:
Vul 500 ml lauw water in een grote kom
verkruimel de helft van de gistkubus in het lauwe water en roer
Voeg 1 eetlepel olijfolie en 5 snuifjes zout toe (1 snuifje is zoveel als je met drie vingers kunt pakken)
Doe 1 kg bloem in de kom
Kneed alles goed met je handen (was eerst je handen grondig!)
maak het deeg tot een bal, dek het af met een theedoek en leg het opzij, maar niet in de koelkast (de gist laat het deeg rijzen - dat kost tijd)
- Bereid de toppings van de pizza voor:
Doe de tomaten uit de twee blikjes in een kom en plet ze met een vork
Voeg 4 snuifjes zout, 2 theelepels gedroogde oregano en 2 eetlepels olijfolie toe aan de kom
Breek 2 tenen knoflook uit de knol, schil en snij in kleine blokjes of plet ze met een knoflookpers en doe ze in de kom
Meng alles goed samen
Scheur 300g mozzarella in kleine stukjes of snijd
- Bak de pizza:
Verwarm de oven voor op 180 ° C (circulatielucht)
Bestrooi het werkblad met bloem en rol het pizzadeeg uit met een deegroller (zo groot dat het deeg op een bakplaat past)
Bak het deeg 10 minuten in de oven zonder toppings
Haal de hete bakplaat voorzichtig uit de oven, strooi de tomatensaus over het pizzadeeg, voeg de mozzarellastukjes toe en bak opnieuw gedurende 10-20 minuten
- Bereid het dessert voor:
Coppa di Frutta (fruitbeker) (Afbeelding: iStock)
Groot zicht: als toetje is er "Coppa di Frutta". Als dessert is er "Coppa di Frutta".
Was alle vruchten grondig in een vergiet
verwijder de aardbei-aardbei en snijd de aardbeien in kleine blokjes
Doe ongeveer de helft van de frambozen, bosbessen en de helft van de aardbeien in een mengkom en pureer met een blender
Doe 250 ml room in een kom en klop tot het stijf is met een handmixer
Meng 250g yoghurt met 2 eetlepels honing, 4 eetlepels poedersuiker en 4 eetlepels sinaasappelsap en meng voorzichtig met de room
Stapel de gepureerde vruchten, de yoghurtcrème en hele vruchten af in potten of kleine kommen
Tip: om een paar fruit te versieren als laatste laag bovenaan
zet de afgewerkte "Coppa di Frutta" in de koelkast
- Om te serveren:
Versier de pizza's met verse basilicumblaadjes, bak ze en serveer ze op grote pizzaplaten
Laat de "Coppa di Frutta" afkoelen en serveer ze dan gekoeld
"Buon Appetito!" - dat is Italiaans en betekent goede eetlust!
Met deze taaltaak heb ik een aflevering gekeken van schmecksplosion. Deze aflevering ging over pizza margherita. Daarna heb ik het recept gemaakt, dat ging heel erg goed.


Maak jouw eigen website met JouwWeb